Importanta dietei

Mancam haotic, dormim haotic, traim haotic dar suntem profund dezamagiti cand organele noastre interne ne creaza probleme, cand celulele organismului uman incep sa se reproduca haotic sau prezinta disfunctii majore.

Mancare nesanatoasa

Auzim, in prezent foarte des termeni precum tumoare, adenom, fibrom, nodul, cancere diverse etc. Toate aceste cuvinte definesc afectiuni ce erau aproape necunoscute pana in anii 2000, ce afecteaza cu preponderenta generatia adulta de peste 40 de ani dar si persoane tinere, cu o tendinta de scadere a varstei de incidenta.

In situatia in care sunteti diagnosticati cu astfel de afectiuni dieta este foarte importanta pentru restabilirea unei bune functionari a organismului. Astfel, inlocuiti carnea cu pestele, de preferinta peste de captura si evitati consumul de dulciuri rafinate si lactate de vaca.

Carnea nu ne furnizeaza energie, toxinele continute de carne au o extraordinara influenta in perturbarea metabolismului hidratilor de carbon si mare parte a tumorlor maligne au la origine substante create de organism in timpul digestiei carnii, care nu au putut fi asimilate de organism. Carnea procesata(gatita) mareste aciditatea organismului uman.

Pentru o buna functionare a organismului sanatos carnea este recomandata a se consuma o singura data pe zi si combinata corect cu alte alimente.

Laptele contine cazeina iar in laptele de vaca aceasta se gaseste intr-o concentratie de 300 de ori mai mare decat in laptele matern iar enzimele necesare digerarii optime sunt existente in organismul uman numai de pana la varsta de 3 ani. Prin fierbere laptele pierde calciul, fosforul si fierul si nu aduce aportul necesar din aceste elemente in organism.

Cel mai asemanator laptelui uman este laptele de magarita urmat de laptele de capra si se recomanda consumul moderat, natural, nepasteurizat.

Zerul proaspat este foarte indicat in bolile de nutritie, stimuland activitatea intestinelor. Contine saruri minerale, vitamine, lactoza.

Pentru deficitul de calciu trebuie sa avem in vedere faptul ca si vacile isi iau calciul din ierburi, nu consuma lapte. Astfel, in astfel de situatii se recomanda consumul patrunjelului, nucilor si semintelor.

Din punct de vedere fizic, organismul uman are nevoie de trei etape naturale in care functiile principale ii asigura intretinerea si refacerea :

fructe
  1. APORTUL ALIMENTAR : mancarea si digestia: h 1200–2000
  2. ASIMILAREA : absorbtia si folosirea nutrientilor: h2000–0400
  3. ELIMINAREA : reziduurilor colonului si deseurilor alimentare: 0400–1200

Astfel, daca mancam seara, tarziu procesul de asimilare se va prelungi si peste etapa de eliminare iar organismul se va simti obosit si “va uita” sa elimine.

Daca etapa eliminarii este optimizata, se vor inlatura toate reziduurile toxice, organele interne vor funtiona corect iar corpul se va mentine la o greutate optima.

Curatarea interioara a corpului se face prin intermediul hranei cu un continut mare de apa, respectiv mancare vie: fructe si legume crude.

Atentie: a nu se intelege gresit ca avem voie sa bem apa in timpul mesei. Nu indicat sa bei apa la masa, deoarece apa dilueaza sucurile digestive care “sparg” mancarurile din stomac, impiedicand digestia corecta a alimentelor.

Fructele se manaca doar pe stomacul gol. Obiceiul de a manca fructe la safarsitul mesei nu este sanatos. Fructele vor fermenta, pot produce alcool si isi pierd majoritatea vitaminelor.

Fructele consumate corect curata organismul si dau energie corpului. Ele aduc in corp apa de curatare, nu lasa reziduuri in sistem si nu cheltuiesc energie pentru digestive. Fructele nu sunt digerate in stomac ci sunt doar predigerate. Ele trec prin stomac 20_30 min.(bananele, curmalele si fructele uscate stau cam o ora).

Dupa o zi in care ati mancat alimente concentrate, a doua zi treceti pe vegetale.

Intre orele 0600–1200 inclusiv la micul dejun, consumati fructe si sucuri din fructe.

Enzimele din celulele corpului uman sunt identice cu cele din vegetale. Cand anumiti atomi sunt necesari pentru refacerea celulelor corpului, va aparea o atractie “magnetica” a celulelor de acelasi tip din alimentele vegetale cu cele din corpul nostrum. Deci, fiecare celula din structura corpului nostru este animate cu viata cunoscuta ca enzima. Aceasta atractie magnetica este valabila numai in moleculele vii. Enzimele se distrug la 540C si astfel orice mancare gatita la o temperatura mai mare decat aceasta este condamnata la moarte prin disparitia enzimelor. Mancarea gatita la peste 540C si-a pierdut viata si prin urmare o parte din valoarea nutritiva.

legume

TIMPUL DE DIGESTIE AL UNOR ALIMENTE :

  1. Salata sau vegetale crude : 2 ore
  2. Mancaruri combinate fara carne : 3 ore
  3. Mancaruri combinate correct cu carne : 4 ore
  4. Orice mancare combinata incorect : 8 ore
  • Rezumat: Dieta este esentiala pentru obtinerea efectului maxim al SonaVital 3! Inlocuiti in dieta dvs carnea cu pestele, de preferinta captura (nu acvacultura) si evitati consumul de dulciuri rafinate si lactate de vaca, cel putin in perioada tratamentului. Alimentele proaspete neprocesate (legume, fructe) trebuie sa aiba o pondere cat mai mare in dieta dvs.