S-ar putea sa va trebuiasca 10 minute pentru a citi acest material.

Incercati sa va rezervati acest timp, este important sa cunoasteti aceste aspecte pentru a putea combate si vindeca tumoarea maligna si implicit pentru a cunoaste rolul SonaVital3 in acest proces,

Cunoaștem cu toții faptul că afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel mondial. Peste 18 milioane de noi pacienți sunt diagnosticați cu cancer anual, cu peste 9,6 milioane de decese asociate, reprezentând aproximativ 13-15% din mortalitatea mondială. Se estimează că până în anul 2040 se va ajunge la peste 27 milioane noi cazuri diagnosticate anual.

Acest ritm rapid de creștere este cauzat atât de îmbătrânirea populației, cât si de populația în creștere, alături de factori cancerigeni, infecții, mutații genetice, hormoni, afecțiuni autoimune, alimentație, dietă nesănătoasa, fumat, sedentarism, poluare sau alți factori de risc care pot acționa singuri sau concertat, provocând mutații ale celulelor sănătoase.

În prezent, principala modalitate de tratament pentru cancer este chirurgicală și prin chimioterapie. Majoritatea medicamentelor citostatice acționează atât asupra celulelor canceroase, cât și asupra celor sănătoase, provocând numeroase reacții adverse, cum ar fi căderea părului, distrugerea măduvei osoase, rezistența la medicamente, leziuni gastrointestinale etc.

Prin urmare, găsirea unei noi soluții pentru combaterea cancerului, cu eficacitate sporită, selectivitate și efecte secundare reduse reprezintă un obiectiv urgent pentru umanitate.

De peste 20 de ani m-am aplecat asupra acestui obiectiv, încercând să găsesc o soluție pentru pacienții mei. Cercetări îndelungate m-au condus spre minunata plantă tropicală Graviola (Annona muricata), aparținând familiei Annonaceae. – cunoscută pentru proprietățile sale antitumorale de zeci de ani. Așa am creat SONAVITAL 3, un supliment alimentar realizat integral din plante care luptă împotriva cancerului, ajută la prevenirea apariției formațiunilor tumorale și întărește sistemul imunitar.

Toate părțile arborelui Graviola, inclusiv coaja, frunzele, rădăcina, fructul și semințele sunt utilizate în medicina naturistă din zona tropicelor. În Graviola s-au găsit foarte multe substanțe chimice și compuși activi care sunt studiați științific încă din anul 1940. În cea mai mare parte cercetarea este îndreptata spre neobișnuitul set de compuși chimici numit Annonaceous acetogenins. Graviola produce acești compuși naturali în frunze și tulpină, coajă și semințe. Grupuri separate de cercetători au demonstrat că acești compuși chimici au proprietăți antitumorale deosebite și o toxicitate selectivă împotriva diferitelor tipuri de celule canceroase (fără a dauna celulelor sănătoase). Au fost publicate numeroase studii referitoare la acest aspect, câteva dintre ele le veți regăsi atașat în subsolul paginii. Multi dintre acest compuși (acetogenin) au prezentat toxicitate selectivă asupra celulelor canceroase în doză foarte mică – la nivel de părți per milion.

Compușii Annonaceous acetogenins ce s-au găsit doar în familia Annonaceae (din care face parte și Graviola) prezintă calități antitumorale, antiparazitare, insecticide și antimicrobiale. Laboratoare diferite au studiat modul de acțiune al acestor acetogenini, demonstrându-se faptul că ei sunt inhibitori extraordinari în procesul enzimatic care are loc doar în membranele celulelor canceroase. De aceea ei sunt toxici pentru celulele canceroase și nu au efect toxic pentru celulele sănătoase. O mare parte din cercetările privind compușii acetogenini, s-au desfășurat la Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana și au fost finanțate de Institutul National de Cancer și de Institutul National de Sanatate (NIH).

În 1997, Universitatea Purdue a publicat informații promițătoare privind câțiva compuși de tip Annonaceous acetogenins care „nu numai că sunt eficace în distrugerea tumorilor rezistente la agenți anti-cancerigeni, dar se pare că au o afinitate specială pentru asemenea celule rezistente”. După publicarea acestor informații, în cadrul unor interviuri, directorul departamentului de cercetări farmacologice din Universitate, a explicat cum lucrează acești compuși. Asa cum a explicat el, celulele canceroase care au supraviețuit chimioterapiei pot deveni rezistente la acțiunea agenților utilizați precum și la alți agenți, chiar și la medicamente care nu au nici o legătura cu ele. Acest fenomen se numește rezistență la multiple medicamente „multi-drug resistance” (MDR). Unul din principalele moduri prin care celulele canceroase dezvoltă rezistență la medicamentele de chimioterapie îl reprezintă crearea unei pompe intercelulare care este capabilă să împingă afară din celulă agenții anticancerigeni înainte ca aceștia să o distrugă. În medie, doar 2% din celulele cancerigene ale unei persoane ar putea dezvolta această pompă – dar aceste două procente pot să crească și să se extindă creând tumori cu rezistență la multiple medicamente. Cercetările cele mai recente au arătat faptul că acetogenii sunt capabili să închidă aceste pompe intercelulare, distrugând astfel tumorile cu rezistență la multiple medicamente. Cercetătorii de la Universitatea Purdue au raportat faptul că acetogenii distrug preferențial celulele canceroase cu rezistență la multiple medicamente prin blocarea transferului de ATP – sursa cheie de energie celulară – între acestea. O celulă tumorală are nevoie de energie pentru a crește și a se reproduce și cu atât mai mult are nevoie de energie pentru functionarea pompelor intercelulare care să respingă agenții care o atacă. Prin inhibarea energiei celulei, aceasta nu poate să mai mențină în funcțiune pompa. Când acetogeninii blochează ATP celulelor tumorale, în timp, celula nu mai are suficientă energie pentru procesele care o susțin – și moare. Celulele normale deseori dezvoltă și ele aceste pompe, dar ele nu au nevoie de asa cantități mari de energie pentru a rula aceste pompe și, în general, nu sunt rău afectate de inhibitorii de ATP. Cercetătorii au raportat faptul că 14 acetogenini diferiți testați până acum au demonstrat puternice proprietăți de blocare a ATP –ului (inclusiv câțiva care au fost găsiți doar în Graviola). Ei au raportat, de asemenea, ca 13 dintre acești 14 compuși testați au avut efect mai puternic împotriva cancerului de sân decât toate cele trei medicamente standard (adriamycin, vincristine, si vinblastine) utilizate ca probă martor.

În anul 1976 în urma unui program de scanare a plantelor realizat de Institutul National de Cancer din America, frunzele și tulpina de Graviola au dovedit a avea o toxicitate activă împotriva celulelor canceroase, iar această descoperire a constituit punctul de plecare pentru cercetări ulterioare. Până acum, acetogenini specifici din Graviola si/sau extract de Graviola s-au dovedit a fi in vitro toxic selectiv pentru următoarele tipuri de celule canceroase: carcinom de plămân, tumoare solidă de san, adeno-carcinom de prostata, carcinom de pancreas, adeno-carcinom de colon, cancer de ficat, celule limfatice si adeno-carcinom de sân rezistent la multiple medicamente. În anul 2003, cercetatori din Taiwan, au raportat faptul ca principalul acetogenin din Graviola, annonacin, este foarte toxic pentru celulele canceroase din cancerul de ovare, cervix, san, vezica urinară și piele, chiar în dozaj foarte mic „annonacinul este un agent anti-cancerigen promițător și merită să se facă studii noi și teste clinice.”

SONAVITAL 3 este compus din plante care lucrează sinergic pentru a-i oferi organismului protecția și ajutorul de care are nevoie atunci când toxicitatea celulară este la cote alarmante sau sistemul sangvin și limfatic necesită detoxifiere și refacere. Datorită proprietăților sale antitumorale, Graviola este principalul factor activ, iar rolul celorlalte plante este de a potența și de a direcționa acțiunea Graviolei. SONAVITAL 3 atacă celulele canceroase din corp, le descompune și antrenează reziduurile prin sistemul circulator și limfatic până la eliminare.

Este un bun imunizant și detoxifiant și un excelent adjuvant pentru un număr mare de afecțiuni cronice ale organismului. Prin constructia unica, poate functiona inclusiv complementar chimioterapiei alopate, amplificand efectul antitumoral prin actiunea proprie si protejand impotriva efectelor colaterale ale chimioterapiei si radioterapiei.

Studii referitoare la Graviola

The Miracle Fruit
Anticancer Properties
Review on Anticancer Properties
Inhibition of Human Breast cancer
© Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate / Powered by pyxage.ro
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram